Desigual

to inspire

Eye-catching standalone stores are ideal sites for brands to capture shoppers and passer-bys’ attention. In Harajuku Japan, the three-story Desigual feeds fresh flavours to the brand’s style.

A vision created with artist Ran Tondabayashi combines to bring a brillant palette and brand image.

to activate

The poppy themed store concept is layered with decorative petal panels throughout the walls. Beyond aesthetic, the three-story space also leveraged on workshop spaces and customisation corner, keeping design layout expansive for interactive retail possibilties.

to engage

While the Harajuku store emulates a vibrant and youthful atmosphere, its counterpart at Ginza district of Tokyo represents an edgier, urban design.
Also a three-story boutique, the facade is clad in sleek black, illuminated by the reversed ‘D’ lettering of Desigual rebrand icon. In its interiors, LED rods line the ceiling in zig-zag pattern and black mesh. Mimicking an urban factory, this similar design was later implemented in Desigual at Changi, Jewel Singapore.

key services

spatial build

project & design management

related news

Keep reading about Desigual's rebranding efforts.

From Singapore to Singaporean: The Bicentennial Experience

Singapore to Singaporean: The Bicentennial Experience was dedicated to the remembrance of two hundred years of history that made a nation, with messages crafted, curated and devoted to its people. This two-part showcase beckoned with stimulating perspectives into history told in a variety of formats, bringing to life snippets of history going as far back as 1299.


to engage


From Singapore to Singaporean
 takes visitors on a journey through time to explore history as a series of visually audacious yet emotionally engaging adventures. Each act was conceptualised as a unique, exhilarating dive into Singapore’s past. Designed to resonate with visitors of all ages, the storytelling tone was intended to foster a participatory atmosphere and break the fourth wall, so that visitors would feel more like eyewitnesses, rather than simply passive observers.  

to inspire​

The team set out to tell a story that would spark curiosity in people, and encourage them to embark on a journey of discovery.  

Split into five acts spread over two levels of the Fort Canning Centre, the hour-long experience reaches back over a thousand years in time. The prologue opens on a rain installation that reverses dramatically to symbolise the journey into the distant past. This sets the scene for the dramatic rise and fall of settlements and port-cities across South-east Asia. The opening is mirrored in an emotionally charged finale on a rain-soaked Padang, with dark clouds giving way to warm sunshine over the modern metropolis Singapore has become. 

key services

storytelling & experience

ideation & concept design

digital & multimedia production

spatial design & build

event management

related news

The Bicentennial Experience opened from 30th May to 31st December 2019 to the public. For more behind-the-scenes, view our 45th Anniversary Book.

The entire exhibition was a collaborative work only made possible with passionate inputs from fellow creative minds - MET Studio , ZARCH Collective, multimedia partner - Anomalyst, and film partner - Zhao Wei films.
The project is also featured on Wallpaper*, CNA, and The Straits Times.

The Macallan Experience

to engage

To physically immerse visitors into the story behing  The Macallan’s dram, The Macallan Experience employed a whisket bar, lounge area, retail space, private dining room, and a Sensory Cinema.

to inspire

While duty-free experiences are curtailed by air travel restrictions, the concept inspires local tourism to immerse in the dynamic exploration of the brand.
Additionally, thoughtful execution was necessary to ensure the conservation of Raffles Hotel, fusing tradition-rich space with elegant experience. The concept birthed for the experience encouraged a seamless flow; from the beginning through a tunnel of casks down to a final cinematic piece to complete the journey.

.gallery-container {
position: -webkit-sticky !important;
position: sticky !important;
}


<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!– –>
<!–

Store design by Ardes Design Associates Ltd

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>
<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

Store design by Ardes Design Associates Ltd

Store design by Ardes Design Associates Ltd

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!– –>
<!–

Store design by Ardes Design Associates Ltd

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>

<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

–>
<!–

Lorem ipsum dolor sit amet, conse adipiscing elit.

Store design by Ardes Design Associates Ltd

Store design by Ardes Design Associates Ltd

–>

key services

spatial design and build

ideation & concept design

project management

<!–

Design development

Spatial design and build

Material acquirement

Project and design management

–>

related news

The Macallan Experience at Raffles Hotel was opened from 26st October 2020 to 10th February 2021.
Created in partnership with Rebel & Soul and FUTURELABS.
The project has won several Gold category creative awards at the Marketing Interactives 2021 MARKies.

As seen on CNA Luxury and Marketing Interactive.